Punttikoulu 13-v (yläaste) ja vanhemmille
23.10.2018 11:21 Uutiset / Punttikoulu 13.v ja vanhemmat

Punttikoulut yläkouluikäisille ja vanhemmille nuorille alkavat keskiviikkona 24.10.2018 klo 19:15 ja jatkuvat joka keskiviikko samaan aikaan.
Paikkana on Kuntokeitaan ryhmäliikuntatila osoitteessa Härmäntie 10.

Painonnosto on nuorille hyvä ja turvallinen vapaa-ajan harrastus. Kaikkien ei tarvitse tulla olympiavoittajiksi tai maailmanmestareiksi, vaan tavoitteen voi asettaa omien kykyjen mukaan. Eikä painonnoston harrastajan tarvitse välttämättä edes kilpailla, sillä laji on erinomainen kuntoilumuoto, joka kehittää monipuolisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia.

Mitä punttikoulu tarjoaa?

Alkuvaiheessa Alahärmän Kisan punttikoulut harjoittelevat kerran viikossa ja punttikoulun ohjaajana toimii seuravalmentaja.

Punttikoulussa opitaan oikea nostotekniikka ja perusasiat harjoittelun suhteen. Näitä ovat esimerkiksi:

  • oikeat varusteet ja välineet
  • harjoituspäiväkirjan pito
  • käyttäytyminen harjoitussalilla: järjestys/turvallisuus
  • painonnoston lajiharjoittelu: kestävyys, liikkuvuus, kimmoisuus, taito ja koordinaatio, nopeus, tasapaino ja ketteryys
  • alku- ja loppuverryttely
  • kilpailuun valmistautuminen ja itse kilpailu (säännöt)
  • rehtiys ja ”fair play”

Asiantuntevaa opastusta

Nostotekniikan omaksuminen on olennainen osa lopputulosta. Alkuvaiheessa ei kannata kilpailla siitä, kuka nostaa suurimmat painot, sillä tuloksia syntyy vain pitkäjänteisellä työllä. Ei kannata lannistua, vaikka kaikki ei aina onnistuisikaan. Sitkeä yrittäminen palkitaan varmasti ajan myötä.

Punttikoulu ei ole pelkkää painojen nostelua, vaan harjoitusten sisältö on monipuolinen – voimistelu, palloilu, hypyt ja juoksu kuuluvat painonnostajan harjoitusohjelmaan kaikenikäisillä. Koska paikkakunnalla on tarjolla monipuolista ohjattua harjoittelua eri lajeissa, punttikoulussa aikaa ei kuitenkaan käytetä pelailuihin, vaan monipuoliseen oman kehon painolla tapahtuvaan harjoitteluun.


   
Lisää uutisia
Voimailu
«  Maaliskuu   »
Kategoriat