Esittely
Ottelutilastot
Toistoleuanvedon Suomen Cup
2018 - Leuanveto - Toistoleuanveto
Klo 12:00 Turku
29
Syy

Toistoleuanvedon paremmuudesta taistellaan Turussa


Toistoleuanvedon paremmuudesta kilpaillaan Turussa järjestettävässä Suomen Cup –kisassa 29. syyskuuta. Paremmuudesta taistelee yhteensä 77 kilpailijaa - mukana myös Alahärmän Kisan Tero Hurtamo.

Kilpailu pidetään Turussa sijaitsevassa Sali 82 –kuntosalissa.
– Ilahduttavaa nähdä näin suurilukuinen osallistujalista. Ja hienoa saada myös Turku uutena kisakaupunkina mukaan, Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Martti Karppela sanoo.

Suomen Leuanveto ry:n järjestämään toistoleuanvetokilpailuun osallistuu ensimmäistä kertaa myös salolainen palomies Joonas Mäkipelto, johon kohdistuu etukäteen ajatellen paljon odotuksia.

Mies on tullut julkisuudessa tunnetuksi leuanvedon ME-suorituksistaan. Hän on tehnyt viralliset maailmaennätystulokset 24 tunnin (5050 leukaa), 12 tunnin (4040 leukaa) ja puolen tunnin (600 leukaa) aikana. Näistä voimassa on yhä puolen tunnin maailmaennätys.

ME-suorituksissa on saanut pitää taukoja. Suomen Leuanveto ry:n alaisissa kisoissa taukoja ei ole. Kilpailusuorituksia on yksi, ja se päättyy, kun kädet irtoavat tangosta. Toistoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää eniten puhtaasti hyväksyttyjä leukoja.

Kaikki sarjat huomioon ottaen kovimman tuloksen on tehnyt jyväskyläläinen Juha Ruokonen, joka veti uskomattomat 63 leukaa Salossa pari vuotta sitten. Hän kilpaili alle 80-kiloisten sarjassa.

Mäkipelto lähtee Turussa järjestettävään kisaan kovin tavoittein. Hän kilpailee miesten alle 90-kiloisten sarjassa.
– Tämä on ensimmäinen virallinen kilpailuni. Olen hyvillä mielin. Se tavoite alle 90-kiloisten sarjaan on 60 leukaa vähintään. Se olisi semmoinen sopiva, johon olisin tyytyväinen, 30-vuotias Mäkipelto sanoo.

Treenaamista on vaivannut kuitenkin vammat molemmissa olkapäissä.
– Treenit ovat sujuneet hyvin, mitä olkapäät ovat antaneet myöden. Ne välillä reistailevat ja välillä eivät. Toistotreenit ovat jääneet vähän puolitiehen, mutta muuten valmistautuminen on mennyt hyvin, Mäkipelto selvittää.

Mäkipelto aikoo osallistua myös Helsingissä marraskuussa järjestettävään toistoleuanvedon SM-kilpailuun, jossa ratkeaa Suomen edustajat historian ensimmäiseen leuanvedon MM-kilpailuun. Se pidetään Espoossa ensi vuoden kesäkuussa. Toistoleuanvedon lisäksi MM-paremmuudesta kilpaillaan lisäpainoleuanvedossa, johon Suomen edustajat valitaan ensi vuonna järjestettävien kisojen perusteella.

Mäkipelto saattaa pudottaa painoaan jopa noin viidellä kilolla SM-kisoihin. Tällöin hän kilpailisi miesten alle 80-kiloisten sarjassa.
– Sitä täytyy miettiä, pudotanko sinne painoa. Silloin tavoite voisi olla lähempänä 70 leukaa.
– Mutta monesti, kun pudottaa painoa, lähtee myös voimia, minkä takia myös tulos saattaa laskea. En tiedä. Täytyy katsoa, miten leuat kulkevat Turussa, mikä ratkaisee aika paljon, Mäkipelto tuumailee.

Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji. Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu leuanvetokilpailuun.

LÄHDE: Suomen Leuanveto ry:n uutinen.

Tero Hurtamolle jälleen uusi Suomen ennätys!


Tero Hurtamo edusti Alahärmän Kisaa lauantaina 29.9.2018 Turussa järjestetyssä toistoleuanvedon Suomen Cupissa. Varsin usein Teron osallistuminen kilpailuun on merkinnyt myös Suomen ennätyksen syntymistä ja niin vain kävi taas.

Miesten 110kg sarjassa Tero otti kärkisijan tuloksella 24.
Vaikka tänä syksynä Tero kilpaileekin yleisessä sarjassa, tulos oli samalla siis M40-ikäluokan uusi Suomen ennätys tässä painoluokassa.

Lämpimät onnittelut Terolle ja taustajoukoille!

Viralliset tulokset Suomen Leuanveto ry:n sivuilla.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Leuanveto
«  Kesäkuu   »